un

От Уикиречник

Испански

Член

  1. Неопределителен член, м.р., ед.ч. (мн. ч. unos, ж.р. una, мн.ч. ж.р. unas)

Числително име

едно (стандартна форма на uno)

Френски

Член

  1. Неопределителен член, м.р., ед.ч. (ж.р. une, мн.ч des)

Числително име

едно (м.р.)

Произношение

  • IPA: /œ̃/