avais

От Уикиречник

Френски

Глагол

avais

  1. 1-во лице, ед.ч., мин.несв. време на avoir (имах)
    Lorsque j’avais six ans j‘ai vu, une fois ... - Когато бях на шест години, видях веднъж ...
    (Малкият принц - Антоан дьо Сент-Екзюпери))

Произношение

  • IPA: [ж'авè]